Advanced programming

Subject :advanced programming

Advanced programming

Subject :advanced programming

Subject:cs_EX2

سه شنبه, ۲۶ فروردين ۱۳۹۹، ۰۱:۲۸ ب.ظ

 

چرا به کارت شبکه نیاز داریم؟ فایده آن چیست؟

 

اینکه شما  خیلی راحت به اینترنت وصل میشید و واسه خودتون هرچی میخواید سرچ میدید ، مدیون کارت شبکه هستید حالا چه با گوشی چه با کامپیوتر رو میزی ، یه ماژولی که میتونه سیمی یا وایرلس باشه داره این کارو انجام میده

کارت شبکه چیست؟

کارت شبکه همونطور که از اسمش مشخصه برای اتصال یک دستگاه کامپیوتری به دنیای اینترنت و یا شبکه ی محلی طراحی شده . این کارت شبکه می تونه روی هر دستگاه هوشمندی باشه منظورم اینه لزوما روی کامپیوتر یا لپ تاپ نیست ، الان دیگه روی ماشین لباسشویی و یخچال فریزر هم کارت شبکه نصبه و می تونید به اینترنت وصل بشید .

کارت شبکه به انگلیسی میشه Network Interface Card که به اختصار بهش NIC میگن . اگه کارت شبکه سیمی باشه ، اون کارت میشه رابط بین کابل شبکه که سیگنال الکتریکی هست و خود کامپیوتر و اگه وایرلس باشه اون کارت میشه رابط بین امواج الکترومغناطیسی و کامپیوتر    ( اکثرا لپ تاپ ) . پس به زبون ساده بدون کارت شبکه شما نمی تونید به اینترنت یا شبکه وصل بشید . لازم به ذکره که به کارت شبکه وایرلس WNIC میگن که اون W مخفف Wireless هست .

عملکرد کارت شبکه چیست ؟

وظیفه کارت شبکه اینه که سیگنال الکتریکی که از کابل شبکه می رسه رو دریافت و به دیتای قابل فهم برای کامپیوتر تبدیل کنه . یا اگه کارت شبکه وایرلس باشه ، سیگنال الکترومغناطیسی رو دریافت و به زبان قابل فهم لپ تاپ تبدیل کنه البته برعکسش هم هست . مثلا اطلاعات موجود در کامپیوتر رو به سیگنال الکتریکی تبدیل کنه تا توی شبکه مورد استفاده قرار بگیره .

کارت شبکه بر اساس سرعت انتقال دیتا دسته بندی میشن . در حال حاضر اکثر کارت های شبکه  موجود در بازار 10 مگابیت در ثانیه و 100 مگابیت در ثانیه رو ساپورت میکنن . کارت شبکه 1000 مگابیت در ثانیه و بالاتر هم موجوده که بهشون میگن کارت شبکه گیگابیتی . روی کارت شبکه می نویسن 10/100/1000 یعنی از سرعت 10 مگابیت تا 1000 مگابیت ساپورت می کنه .

تفاوت بین ذخیره وذخیره چیست؟

نرم افزار ها برای ذخیره سازی فایلها دو دستور دارد : Save و Save As . این دو دستور کار یکسانی را انجام می دهند اما یکسری تفاوتهای خیلی مهم دارند که در ادامه با آنها آشنا می شویم.

Save:  هر وقت که یک فایل را ایجاد و یا ویرایش می کنید باید از دستور Save برای ذخیره سازی تغییراتتان استفاده کنید. شما معمولا همیشه باید از این دستور برای ذخیره کردن تغییرات استفاده نمایید. در اولین باری که یک فایل را ذخیره می کنید باید برای آن یک نام و همینطور یک مسیر برای ذخیره سازی تعیین نمایید. در دفعات بعدی شما تنها کافی است تا دکمه Save را بزنید و اطلاعات شما در همان فایل و همان مسیری که بار اول تعیین کردید ذخیره شده و جایگزین فایل قبلی می شود.

 Save As: این دستور باعث می شود تا فایل اصلی شما دست نخورده باقی بماند و در عوض یک کپی جدید از آن ایحاد گردد. هر بار که این دستور را اجرا کنید دستگاه یک نام برای فایل و همینطور یک مسیر برای ذخیره سازی فایل از شما می خواهد. در بعضی برنامه ها با استفاده از این گزینه میتوان یک فرمت جدید برای فایل نیز در نظر گرفت.

ماوس نوری چگونه کارمی کنند؟

ماوس نوری توسط شرکت Agilent Technologies معرفی شده و در اواخر سال 1999 عرضه شد. ماوس نوری عملا از یک دوربین ظریف استفاده می‌کند که 1500 عکس در هر ثانیه می‌گیرد. این ماوس می‌تواند تقریبا روی هر سطحی کار کند. این ماوس دارای یک دیود نورانی قرمز (LED) است که نور را به سطح کار تابانده و این نور بین سطح کار و یک سنسور CMOS نوسان می‌کند..... به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

سنسور CMOS، هر تصویر دریافتی را به یک پردازشگر دیجیتالی DSP می‌فرستد تا تحلیل شود. DSP با سرعت 18‌میلیون دستور در ثانیه قادر است الگو‌های داخل تصویر را دیده و تشخیص بدهد که این الگوها چگونه حرکت می‌کنند و فرق هر تصویر با تصویر قبلی چیست. سپس بر اساس تغییر الگو در یک سلسله تصویر، DSP تشخیص می‌دهد که ماوس چقدر و چطور حرکت کرده و مختصات صحیح را به کامپیوتر ارسال می‌کند. سپس کامپیوتر با توجه به این مختصات دریافتی، نشانگر ماوس (Cursor) را روی صفحه حرکت می‌دهد.

این عمل، صدها بار در ثانیه انجام می‌شود تا حرکتی نرم و یکنواخت برای نشانگر ماوس ایجاد کند. موس نوری مزیت های بسیاری نسبت به نوع گلوله ای آن دارد.

- این ماوس قطعه متحرک ندارد پس احتمال خرابی آن کمتر است.

- راهی وجود ندارد که غبار داخل ماوس شود و سنسورهای ردگیر را با مشکل مواجه کند.

- افزایش رزولوشن ردگیری که به معنای حرکتی نرمتر است.

- این ماوس نیاز به سطح خاصی مانند ماوس پد ندارند. اما مواظب باشید که نور این نوع ماوس کمی سطوح چوبی میزتان را می‌فرساید.

نکته: برخی از ماوس‌های نوری ممکن است بر روی سطح شیشه‌ای، آینه و سایر سطوحی که صاف و یکدست که نور را منعکس می‌کنند،  به درستی کار نکنند.

 

 

 

تفاوت بین سوئیچ و هاب چیست؟

 

حتی اگر فکر کنیم که سوئیچ ها و هاب ها هر دو برای اتصال بخش های شبکه مورد استفاده قرار می گیرند ، هنوز هم برخی تفاوت های مهم بین آن دو وجود دارد.

 

هاب وسیله ای ساده است که  تمام ترافیک ورودی به هاب را به سایر پورت ها می فرستد که می تواند منجر به ترافیک غیر ضروری در شبکه و در نتیجه تصادم شود.

 

از طرف دیگر، سوئیچ ها در مورد دستگاهی که به آنها متصل است اطلاعاتی جمع آوری می کنند و ترافیک ورودی را تنها به پورت مربوطه ارسال می نمایند، همچنین سوئیچ امکان حفظ ارتباطات به طور همزمان را دارد. بنابراین هاب ها برای شبکه های کوچک مناسب هستند در حالی که، سوئیچ ها برای شبکه های بزرگ ترافیک سنگین تر مناسب ترند.

 

 برای سرعت بخشیدن به کار با کامپیوتر کافی است چند میانبر اصلی را بدانید تا بتوانید به راحتی به کار خود بپردازید.

 

میانبرهای صفحه کلید برای هر نرم افزاری به طور مجزا وجود دارد و ما قصد داریم برخی از مهمترین میانبرهای صفحه کلید ارائه شده در ویندوز را به شما آموزش می دهیم.

 

معرفی میانبرهای صفحه کلید سیستم عامل ویندوز:

 

کلید عملکردی ۱ یا کلیدF1:  این کلید در واقع کلید دسترسی به کمک و راهنمایی در کامپیوتر شما است. هنگامی که این کلید را فشار می دهید یک پنجره HELP  باز می شود که به شما اطلاعاتی بسته به محلی که در آن قرار دارید می دهد. 

CTRL + ESC : فشردن همزمان این دو کلید سبب باز شدن منوی استارت ویندوز می شود فرقی هم ندارد که در کدام برنامه مشغول کار باشید.

 

 ALT + TAB : هنگامی که شما در حال کار بر روی یک پروژه هستید و چندین برنامه را بر روی دسکتاپ خود اجرا  کرده اید با فشردن کلید های ALT  و  TAB  سوئیچ بین برنامه ها به سرعت انجام شود.

 

ALT + F4 :  این میانبر صفحه کلید شما را قادر می سازد که برنامه های باز شده در ویندوز را به سرعت ببندید.

 

SHIFT + DELETE: این میانبر کمک می کند تا با سرعت بیشتری به حذف داده ها به طور دائم از روی دیسک سخت خود و یا هر نوع دستگاه های قابل نوشتن دیگری اعم از هارد اکسترنال و حافظه فلش کنید و در وقت خود صرفه جویی کنید.

 

L +  کلید لوگوی ویندوز: این یک میانبر کاملا مفید و کاربردی است که سبب می شود بتوانید کامپیوتر خود را به سرعت قفل کنید  به طوری که زمانی که برای یک استراحت کوچک آن را ترک می کنید هیچ کس دیگری قادر به ورود به ویندوز نباشد.

 

CTRL + C: برای کپی کردن متن انتخاب شده ، می توان از این میانبر  پس از انتخاب همه متن با استفاده از یکی دیگر از میانبر ها که مخصوص این کار است یعنی CTRL + A استفاده نمود.

 

CTRL + X: چیدن متن بدان معنی است که متن را کپی کرده، اما از محل فعلی آن را جابجا می کند پس دیگر در فایل فعلی اثری از متن کات شده نخواهد بود.

 

CTRL + V: پیست کردن یا چسباندن متن که به آن معناست که متنی را که قبلا کپی کرده یا چیده ایم را در محل جدید می چسباند.

 

CTRL + Z: اگر در حالی که  مشغول قالب بندی متن خود هستید مرتکب اشتباهی شده و یا حین نوشتن آن و یا هرگونه اشتباه دیگری در برنامه های دیگر کنید این میانبر کمک می کند تا اشتباهات خود را به سرعت با رفتن به یک قدم عقب  تر اصلاح  کنید. هر چند باید در نظر داشت که برخی از برنامه ها به کاربر اجازه عقب رفتن به ۲ یا ۳ گام پیشین را بیشتر نمی دهند.

 

CTRL + B: این میانبر کمک می کند تا شما متن انتخابی را به صورت درشت (Bold) درآورید.

 

CTRL + U: متن انتخاب شده را زیرخط دار یا underline می کند.

 

CTRL + I: متن انتخابی را  italic  یا کج می کند.

 

کلید عملکردی ۱۰یا F10: این کلید گزینه های نوار منو را فعال می کند که توسط آن شما می توانید هر دستوری را با کمک کلید های جهتی صفحه کلید  و سپس فشردن کلید ENTER روی دستور  مورد نظر  اجرا کنید. استفاده از این روش برای مواقعی مفید است که به ماوس روی رایانه دسترسی نداشته باشید.

 

CTRL + ESC: این ترکیب کلیدی کمک می کند تا در کجای ویندوز و در هر برنامه ای که باشید منوی Start ویندوز را بتوان باز کرد.

 

SHIFT + F10: این میانبر صفحه کلید همان کار راست کلیک را انجام می دهد، یعنی اگر یک آیتم را انتخاب کنید با این کلیدهای ترکیبی منوی راست کلیک برای آن باز می شود.

 

CTRL + SHIFT + ESC:  این میانبر برنامه مدیر وظیفه یا task manager ویندوز را می گشاید.

 

ALT + DOWN ARROW: این میانبر منوی کشویی را در برنامه هایی که منوی کشویی دارند باز می کند.

 

SHIFT: وقتی شما یک دیسک را درون CD – ROM می کنید می توانید اجرای خودکار برنامه روی دیسک را با فشار دادن و نگهداشتن کلید SHIFT لغو کنید.

 

ALT + SPACE: این میانبر نسخه صفحه کلیدی راست کلیک کنید روی پنجره اصلی برنامه است که سبب باز شدن منوی راست کلیک شامل گزینه های بازگردانی (restore)، حرکت پنجره (move) ، تغییر اندازه پنجره (resize) ، کمینه و بیشینه کردن پنجره (minimize, maximize) و یا گزینه بستن پنجره (close) است.

 

ALT + F6: اجازه حرکت بین پنجره های متعدد یک برنامه را به کاربر می دهد (مانند زمانی که در برنامه نوت پد کادر محاوره ای Find  نمایش داده می شود ، ALT + F6  را می توان برای حرکت از  کادر محاوره ای Find  و پنجره اصلی برنامه نوت پد استفاده نمود.)

 

میانبرهای ویندوز اکسپلورر، و کلید های میانبر عمومی پوشه ها

 

کلید عملکردی ۲  F2 : به کمک این کلید می توان یک فایل یا فولدر انتخاب شده را تغییر نام بدهید این فایل یا فولدر ممکن است یک سند ، یک فایل موسیقی یا هر چیز دیگری باشد.

 

کلید  عملکردی ۳  F3 : بخش Find یا جستجو را فعال می کند برای گشتن به دنبال فایل ها.

 

ALT + ENTER : پنجره مشخصات یا properties  آیتم انتخاب شده را باز می کند.

 

برای کپی کردن یک فایل: هنگامی که فایلی را از فولدری به یک فولدر دیگر با کلیک ماوس می کشید همزمان کلید CTRL را فشار داده و پایین نگه داشتن.  اگر کلید CTRL را نگه ندارید عمل انتقال یا Move انجام می شود.

 

کلید عملکردی F5 : کلید صفحه یا پنجره ای را که در حال حاضر فعال است به روز رسانی یا رفرش می کند.

 

کلید عملکردی F6 : اجازه می دهد تا در میان پانل های ویندوز اکسپلورر حرکت کنید.

 

BACKSPACE: با زدن متوالی این کلید برای مثال در اینترنت اکسپلورر می توان به صفحه خانگی بازگشت در حالی که کلید back  برای به عقب برگشتن به صورت یک گام یک گام است.

 

SHIFT+click+Close button: این میانبر برای پوشه ها کاربرد دارد، و شما را قادر به بستن پوشه جاری به علاوه تمام پوشه هایی که پوشه جاری درون آنها قرار دارد می کند.

 

میانبر های دسترسی

 

فشردن کلید SHIFT  برای ۵ بار متوالی: هر بار که  کلید SHIFT  را پنج بار متوالی فشار دهید خاصیت Sticky keys فعال یا غیرفعال می شود. Sticky Keys  یا کلید های مهم به شما اجازه می دهد از فشرده شدن کلیدهای CTRL ، ALT ، SHIFT یا کلید لوگوی ویندوز ضمن فشرده شدن یک کلید در هر بار به شکل اصوات آگاه شوید.

 

کلید Shift سمت راست : اگر کلید Shift  سمت راست را به مدت ۸ ثانیه فشار داده و نگه دارید قابلیت Filter Keys فعال یا غیر فعال می شود. فیلتر کردن کلید ها به شما این اجازه را می دهد تا در صورتی که دست شما به اشتباه هنگام تایپ روی برخی کلیدها رفت آن حروف تایپ نشود و برای تایپ نیاز به فشار بیشتری روی دکمه هاست.

 

SHIFT+NUM LOCK  +  سمت چپ ALT : سبب فعال یا غیرفعال شدن کلیدهای روی ماوس می شود.

 

SHIFT  سمت چپ ALT + سمت چپ+    PRINT SCREEN : قابلیت کنتراست بالا  را خاموش یا روشن می کند.

 

میانبرهای معمول صفحه کلید

 

 کلید لوگوی ویندوز   R+: برای گشودن کادر محاوره ای کلاسیک Run که از آن شما می توانید هر برنامه یا صفحه ای را در کامپیوتر خود اجرا کنید.

 

کلید لوگوی ویندوز    M+:  دسکتاپ   را نشان می دهد. که به معنی به حداقل رساندن همه پنجره های باز شده می باشد.

 

کلید لوگوی ویندوز    M+ SHIFT +: عکس حالت قبلی است. یعنی همه پنجره ها را بیشینه می کند

 

کلید لوگوی ویندوز +  E : باز کردن  ویندوز اکسپلورر.

 

کلید لوگوی ویندوز +  F : پیدا  کردن فایل ها و یا پوشه ها.

 

کلید لوگوی ویندوز +  D :  از نظر کارکرد مانند Windows Key+M است. تمام پنجره های باز شده را به حداقل می رساند و دسکتاپ  را نمایش می دهد.

 

کلید لوگوی ویندوز +  Break: کادر محاوره ای خواص سیستم (System Properties) را باز می کند.

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۱/۲۶
massumeh najafi

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی